Työ 3. Sokeritutkimus
Aloitimme työn valitsemalla erilaisia sokereita työpöydällemme. Tarkoituksena oli tutkia sokerien ulkonäköä, rakennetta ja vierasperäisiä nimiä.
Kokosimme taulukon työn tuloksista:
Aloitimme työn valitsemalla erilaisia sokereita työpöydällemme. Tarkoituksena oli tutkia sokerien ulkonäköä, rakennetta ja vierasperäisiä nimiä.
Kokosimme taulukon työn tuloksista:
Sokeri
|
Vierasperäinen nimi
|
Ulkonäkö ja rakenne
|
Sirkku palasokeri
|
sakkaroosi
|
valkoinen pala, kova ja karkea
|
Fruisana hedelmäsökeri
|
fruktoosi
|
hienojakoinen, valkoinen raemainen ja karkea
|
Dansukker tomusokeri
|
sakkaroosi
|
valkoinen, erittäinen hienojakoista, jauhomainen ja pehmeä
|
Tumma Moskovado ruokosokeri
|
sakkaroosi
|
kovaa, ruskeaa ja raemaista
|
Taloussokeri (kidesokeri)
|
sakkaroosi
|
valkoista, hienojakoista, raemaista ja karheaa
|
Fariinisokeri
|
sakkaroosi + siirappi
|
ruskeaa ja erityisen tahmeaa
|
Rypälesokeri
|
glukoosi
|
todella hienojakoista ja valkeaa
|
Työn yhteenvetona voisimme sanoa, että:
-kaikki sokerit ovat kiinteitä, useinmiten kidemäisiä ja joko valkoisia tai ruskeita
-sokerit ovat maultaan makeita
-suomenkielisessä nimessä aina sokeri-pääte
-vieraskielisessä nimessä aina oosi-pääte
- Maria Korhonen, Tiia Kolehmainen, Tiia Koponen 9B/Neulamäen koulu
- Maria Korhonen, Tiia Kolehmainen, Tiia Koponen 9B/Neulamäen koulu
Kommentit
Lähetä kommentti