TYÖ 3. SOKERITUTKIMUS

Työ 3. Sokeritutkimus

Aloitimme työn valitsemalla erilaisia sokereita työpöydällemme. Tarkoituksena oli tutkia sokerien ulkonäköä, rakennetta ja vierasperäisiä nimiä. 

Kokosimme taulukon työn tuloksista:


Sokeri
Vierasperäinen nimi
Ulkonäkö ja rakenne
 Sirkku palasokeri
sakkaroosi
 valkoinen pala, kova ja karkea
 Fruisana hedelmäsökeri
fruktoosi
 hienojakoinen, valkoinen raemainen ja karkea
 Dansukker tomusokeri
sakkaroosi
valkoinen, erittäinen hienojakoista, jauhomainen ja pehmeä 
 Tumma Moskovado ruokosokeri
sakkaroosi
 kovaa, ruskeaa ja raemaista
 Taloussokeri (kidesokeri)
sakkaroosi
 valkoista, hienojakoista, raemaista ja karheaa
Fariinisokeri
sakkaroosi + siirappi
ruskeaa ja erityisen tahmeaa
 Rypälesokeri
glukoosi
 todella hienojakoista ja valkeaa

















Työn yhteenvetona voisimme sanoa, että:
-kaikki sokerit ovat kiinteitä, useinmiten kidemäisiä ja joko valkoisia tai ruskeita
-sokerit ovat maultaan makeita
-suomenkielisessä nimessä aina sokeri-pääte
-vieraskielisessä nimessä aina oosi-pääte

- Maria Korhonen, Tiia Kolehmainen, Tiia Koponen 9B/Neulamäen koulu


Kommentit